Renovatie Badkamer (sloopwerk met beleid)

De sloop van het bestaande sanitair, vloer- en wandtegels werd door de bewoners zelf verricht. Slopen is echter een niet te onderschatten klus. Buiten het zware werk om de tegels te verwijderen (“tegelovertegel”) kun je soms voor verrassingen komen te staan of iets beschadigen wat niet de bedoeling was. De “doorkijkjes” naar de slaapkamer heb ik netjes kunnen herstellen…en door middel van een voorzetwand werden de leidingen van de wastafel uit het zicht geinstalleerd. De afvoer van de bestaande wandcloset maakte nogal een “omweg” onder de douche door naar de standleiding. Na overleg is besloten tot een andere indeling waarbij het toilet op de plek van de bestaande douche en de nieuwe douche op de plek van het toilet te situeren. Ook hier werden de leidingen achter een voorzetwandje weggewerkt en enkele praktische nissen gerealiseerd. Helaas heb ik hiervoor enig meerwerk in rekening moeten brengen.

Een mooie kwartronde platte douchebak is voorzien van een glazen cabine met schuifdeuren. Mede hierdoor wordt de beperkte ruimte optimaal en functioneel benut. De dubbele wastafel met meubel is afkomstig van IKEA. De overige sanitairvoorzieningen komen allen van de bouwmarkt waarbij gebruik is gemaakt van leuke aanbiedingen.

In plaats van een CV-radiator (waarvoor nauwelijks nog ruimte was) is gekozen voor electrische vloerverwarming. De ventilatie werd herzien en kan naar wens worden in- of uitgeschakeld. Een mooie grote spiegel en fraaie verlichting is de finishing touch.

Voor:

Na:

  

Posted in Badkamer verbouwen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *