Renovatie badkamer met hoekbad en hoektoilet

Bij het ontwerpen van een badkamer t.b.v. een renovatie is veelal de eerste vraag of men wel of geen ligbad zou willen. Mijn opdrachtgever heeft bewust gekozen voor een ligbad omdat men hier toch regelmatig gebruik van maakt en bang is te gaan missen. Om alle voorzieningen optimaal in de bestaande ruimte te plaatsen zijn er vooraf diverse ontwerpen de revue gepasseerd. Uiteindelijk is gekozen voor een ontwerp met een hoekbad en hoektoilet en is de ruimte optimaal en functioneel benut. Het was een bewerkelijke klus met veel leidingwerk aangezien vrijwel alle voorzieningen op een andere plek zijn gekomen. Alle leidingen werden in de muur of vloer gefreesd.

Bijzonder object in deze badkamer was een in het zicht hangende warmtewisselaar. Ik heb deze uit het zicht weggewerkt en geintegreerd met het strokenplafond.

Voor de vloer en wandtegels werd gekozen voor een grijs / antraciet kleur. De grote vloertegels (30 x 60) (antracietgrijs, fumo) werden ook gebruikt voor de wanden (asgrijs, grigio).Deze tegels in combinatie met het witte sanitair, chromen kranen en accessoires geven deze badkamer een luxe uitstraling.

Voor:

badkamer-d2badkamer-d1badkamer-d3badkamer-d5

Na:

badkamer-d7badkamer-d6badkamer-d8badkamer-d9badkamer-d12badkamer-d11badkamer-d13badkamer-d14

warmtewisselaar ?

Posted in Badkamer verbouwen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *